Over Johannes Kok

Al ruim 100 jaar is restaurant Johannes dé plek voor de lekkerste vis in Harderwijk. In het begin van de 20e eeuw heeft er korte tijd een garnalenpellerij en bokking (haring roken) op deze plek gezeten. Tot de eerste Kok het pand in de jaren 20 van de vorige eeuw kocht en er een palingrokerij van maakte. Paling roken zit dus in ons bloed en is niet voor niets één van onze specialiteiten.

Rijke geschiedenis

logo2

Vanuit Harderwijk begonnen onze voorouders met de vishandel. Dat ging toen per bakfiets en zo vonden onze producten hun weg naar klanten en markten. Op de plek van ons huidige bedrijf werd begonnen met een rokerij. Jarenlang hebben we ons met liefde ingezet voor 't Rookerijtje waar we heerlijk eten serveerden en gasten gastvrij ontvingen. Tot ons restaurant op 5 mei 2015 afbrandde. Alles waren we kwijt.

Maar we gaven niet op en hebben niet stil gezeten. Ontzettend hard hebben we er de afgelopen maanden aan gewerkt en naar uitgekeken. En nu is het zo ver: op 9 juni heeft visrestaurant Johannes zijn deuren weer geopend! Fantastisch om eindelijk weer te kunnen doen waar we zo van houden: heerlijke (vis)gerechten serveren.

We hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen in ons restaurant!